Μια σαλάτα που φτιάνεται με μια μεγάλη πανδαισία χρωμάτων, είνα ότι καλύτερο για το τραπέζι σας. Εκτός από τις πένες, θα χειαστείτε νόστιμα υλικά, όπως τόνο, σέλερι, κρεμμυδάκι, πιπεριές, αρακά, αλλά και μαγιονέζα που δένει όλα τα υλικά μαζί.


Υλικά για σαλάτα με πένες και τόνο


  • 500 γρ. πένες
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε κάθετες λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 120 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή για σαλάτα με πένες και τόνο

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.
  • Σουρώνουμε τις πένες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις πένες, τον τόνο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τις πιπεριές.
  • Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, και σερβίρουμε.