Κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα
Εύκολη συνταγή
Κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα για ένα τραπέζι γεμάτο αρώματα Ιταλίας

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο, μεσογειακό φαγητό, φτιάξτε κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα. Πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση και είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των μακαρονάδων με άρωμα Ιταλίας.
Για τη γέμιση
Υλικά για κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα
- 250 γρ. Κανελόνια
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 ml τοματοπελτέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. Μοτσαρέλα, σε μικρά μπαλάκια
Συνταγή για κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας.
- Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα Κανελόνια με ντοματίνια και τα μπαλάκια μοτσαρέλα εναλλάξ. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα.
- Περιχύνουμε με κιμά και με λίγο ζεστό νερό ώστε τα κανελόνια να έχουν καλυφθεί από τα υγρά.
- Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά