Για να μοσχομυρίσει κανέλα το σπίτι σας, φτιάξτε νόστιμα μπισκοτάκια κανέλας με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Είναι ότι χρειάζεστε για να συνοδεύσετε τον φθινοπωρινό καφέ σας στη βεράντα απολαμβάνοντας την δροσούλα του Σεπτεμβρίου.



Υλικά για μπισκότα κανέλας

  • 210 γραμμάρια μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου- αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο αν θέλεις
  • 125 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες σκόνη ή μια κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 1/2 Κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
  • μπισκότα με κανελα


Σνταγή για μπισκότα κανέλας

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει αλοιφή
  • Ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
  • Ανακατατεύουμετα υπόλοιπα υλικά – βανίλιες, μπέικιν, κανέλα, αλάτι
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη
  • Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα περίπου.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 1 εκατοστό σε πάχος και κόβουμε με κουπάτ το σχήμα που θέλουμε.
  • Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω πασπαλίζουμε -αν θέλουμε- λίγη κανελοζάχαρη.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου 
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και μετά τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς