Σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι
Με δυόσμο και κόλιανδρο
Ιδιαίτερα γευστική και νόστιμη σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι

Η σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι είναι ένα υπέροχο έδεσμα για το τραπέζι σας. Έχει πολύ υγιεινά συστατικά και μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα για κάθε περίσταση. Θα χρειαστείτε κύμινο, σκόρδο, κόλιανδρο και δυόσμο, που θα εκτινάξουν τη γεύση σε μια υπέροχη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου..
Για τη σούπα μπρόκολο
Υλικά για σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και γιαούρτι
Για τη σούπα μπρόκολο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. μπρόκολο
- 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
- 10 γρ. κύμινο
- 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, χοντροκομμένο
- 800 γρ. ζωμός λαχανικών
- 50 γρ. σπανάκι
- 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε μεγάλα κομμάτια
- 10γρ. κόλιανδρος
- 10 γρ. δυόσμος
- 100 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 20 γρ. λεμόνι, χυμός
- 15 γρ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για σούπα μπρόκολο
- Προθερμαίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 2 λεπτά.
- Κόβουμε το κοτσάνι του μπρόκολου σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κύμινο και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το κύμινο, προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζει το φαγητό αλατίζουμε και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο που έχουν μείνει σε μικρά κομμάτια.
- Μόλις τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις κορυφές του μπρόκολου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Αλέθουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και ξανά αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα της σούπας.
- Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προαιρετικά περνάμε από σουρωτήρι για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη υφή.