Πώς θα φτιάξετε εύκολα σπιτική πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι
Υγιεινή συνταγή
Δημιουργείστε με τα χεράκια σας σπιτική πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι

Η πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι σε σπιτική εκδοχή είναι ιδανικό σνακ για ένα πλούσιο, δυναμωτικό και νηστίσιμο πρωινό γεμάτο γεύση. Δείτε τη συνταγή βήμα προς βήμα για τον τρόπο με τον οποίο θα την δημιουργήσετε με τα χεράκια σας.
Υλικά για πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
- 200 ml γάλα καρύδας από κονσέρβα
- 90 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. μέλι
- 100 γρ. φουντούκια ψημένα
- 10 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
Συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο.
- Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας μέχρι να κάψει, χωρίς να βράσει, και το αδειάζουμε στην κουβερτούρα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τη ζάχαρη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν χοντρή σκόνη, αλλά να μην προλάβουν να βγάλουν το λάδι τους και να γίνουν πάστα.
- Ρίχνουμε το τρίμμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Το αδειάζουμε όλο σε βάζο των 500 ml και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κλείσουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες.
- Αλείφουμε σε ψωμί, σε φρυγανιές, απλώνουμε σε μπισκότα ή πάνω από κέικ (σαν γλάσο).