Με βασικό συστατικό ένα ωραιότατο, χειροποίητο σιρόπι σοκολάτας που θα φτιάξετε μόνοι σας, δημιουργείστε με αυτή τη συνταγή το πιο λαχταριστό και απολαυστικό μιλκσέικ σοκολάτας με υλικά από την κουζίνα σας.

Υλικά για μιλκσέικ σοκολάτα


Για το σιρόπι σοκολάτας
  • 50 γρ. extra bitter κουβερτούρα με 65-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 30 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Για το μιλκσέικ
  • 200 γρ. έτοιμο παγωτό σοκολάτα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
  • τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα

Συνταγή για μιλκσέικ σοκολάτα

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί τη σοκολάτα με τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με το παγωτό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με ένα κουτάλι ραντίζουμε τα τοιχώματα δύο ψηλών και στενών ποτηριών με πόδι, από αυτά που χρησιμοποιούνται για το μιλκσέικ, με το μισό σιρόπι.
  • Μοιράζουμε το χτυπημένο μείγμα του παγωτού στα ποτήρια, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω.
  • Γαρνίρουμε με μια μεγάλη ροζέτα σαντιγί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και σκορπίζουμε λίγη τρούφα. Σερβίρουμε αμέσως.