Αυτό το κέικ σοκολάτας είναι τόσο λαχταριστό και νόστιμο, που θα το τρώτε συνέχεια σε κάθε περίσταση. Είναι ιδανικό σνακ γα το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή αλλά και για το σπίτι στο πρωινό μας ή στον απογευματινό μας καφέ.

Υλικά για κέικ σοκολάτας

  • 85 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γρ. αυγά
  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. γάλα
  • 20 γρ. λεμόνι χυμός
  • 20 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, σε μικρά κομμάτια


Συνταγή για κέικ σοκολάτας


  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα.
  • Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να σταματάμε το μίξερ και να κατεβάζουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Χτυπάμε ξανά και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το σημείο που το μείγμα έχει αφρατέψει πολύ καλά.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Μόλις ρίξουμε και το τελευταίο, συνεχίζουμε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  • Σε μία κανάτα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το ηλιέλαιο, το γάλα, το χυμό λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Έχοντας το μίξερ σε λειτουργία σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, αρχίζουμε να ενσωματώνουμε το μείγμα με το ηλιέλαιο με αργή σταθερή ροή στο μείγμα,  μέχρι το μείγμα να μοιάζει με γαλάκτωμα.
  • Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν, και τα προσθέτουμε στο μείγμα χτυπώντας για ακόμη 3 λεπτά σε μικρή ταχύτητα στην αρχή και σταδιακά ανεβάζουμε στη μεσαία μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μέσα στο μείγμα.
  • Στρώνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις δύο σοκολάτες, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες σοκολάτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για 25-30 λεπτά περίπου.
  • Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 45 λεπτά μέσα στη φόρμα του.