Τραγανά σκορδόψωμα με φρέσκο σκόρδο και βούτυρο
Λιώνουν στο στόμα
Μια πανεύκολη συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα με φρέσκο σκόρδο και βούτυρο

Μια πανεύκολη συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα με φρέσκο σκόρδο και βούτυρο είναι ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά για ένα τραπέζι φίλων. Το σκόρδο, το βούτυρο και τα μυρωδικά λιώνουν τέλεια στο στόμα και η απόλαυση είναι δυνατή για όλους.
Για το βούτυρο σκόρδου
Για το σκορδόψωμο
Υλικά για σκορδόψωμα
- 5 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φρατζόλα ψωμί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Συνταγή για σκορδόψωμα
Για το βούτυρο σκόρδου
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο και το βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σκορδόψωμο
- Τοποθετούμε το ψωμί στον πάγκο εργασίας και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το ψωμί οριζόντια στη μέση.
- Αλείφουμε και τις 2 φέτες ψωμιού με το μείγμα βουτύρου, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.