Δύο ελληνικά επιδόρπια με τυρί, η Μελόπιτα Σίφνου και η Σφακιανόπιτα της Κρήτης κατατάσσονται στα 10 κορυφαία του κόσμου σύμφωνα με τους ειδικούς της λίστας TasteAtlas, στην οποία καταγράφηκαν πρόσφατα.

Η Μελόπιτα Σίφνου και η Σφακιανόπιτα της Κρήτης


Η ελληνική κουζίνα είναι ένας θησαυρός γεύσεων και παραδόσεων που αντανακλούν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ζεστή αίσθηση φιλοξενίας της χώρας μας. Γνωστή για την σύνδεση τους με φρέσκα υλικά - λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, βότανα - τα ελληνικά πιάτα είναι τόσο υγιεινά όσο και γευστικά, αλλά πέρα ​​από τις αλμυρές προσφορές, δύο ελληνικά επιδόρπια κέρδισαν πρόσφατα μια θέση ανάμεσα στα δέκα κορυφαία αρτοσκευάσματα με βάση το τυρί στον κόσμο.

Η έμφαση δίνεται στη Μελόπιτα, η οποία εξασφάλισε την τέταρτη θέση, και στη Σφακιανόπιτα, η οποία κατέλαβε τη δέκατη θέση. Η Μελόπιτα, μια πίτα με μέλι και τυρί, προέρχεται από το νησί της Σίφνου, ενώ η Σφακιανόπιτα είναι μια λιχουδιά από την Κρήτη. Η εμφάνισή τους στη λίστα TasteAtlas υπογραμμίζει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας και τη διαρκή παγκόσμια απήχηση των τοπικών παραδόσεων της.