Γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα
Φθινοπωρινή λιχουδιά
Λαχταριστή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα

Μια λαχταριστή γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα είναι ένα εξαίσιο Φθινοπωρινό έδεσμα με λαχταριστή γεύση. Θα χρειαστείτε σφολιάτα, σιμιγδάλι, γάλα και φυσικά κανέλα και ζάχαρη άχνη, που θα δημιουργήσουν ένα ωραίο γλυκό για όλες τις περιστάσεις.
Για πασπάλισμα
Υλικά για γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα
- 2 τμχ φύλλα σφολιάτας
- 1 kg πορτοκαλί κολοκύθα
- 1 Lt γάλα
- 1 φλιτζάνι
- σιμιγδάλι
- 1 κ.γ.
- βανίλια
- 2 φλιτζάνια
- ζάχαρη
Για πασπάλισμα
- κανέλα
- άχνη
Συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε τετραγωνάκια.
- Στη συνέχεια τη ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε το γάλα να βράσει με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια και το σιμιγδάλι για να κάνουμε την κρέμα.
- Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε την κρέμα μας για λίγο ακόμα.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας από κάτω και βάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με αβγό.
- Χαράσσουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’ περίπου.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.