Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με πατάτες
Λαχταριστό πιάτο
Ένα άκρως ελληνικό πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με πατάτες

Το μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με πατάτες είναι ένα άκρως γευστικό και καθ'όλα ελληνικό φαγάκι με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Θα χρειαστείτε δεντρολίβανο, σκόρδο και βούτυρο για να δώσετε στη συνταγή μια εκπληκτική γεύση.
Για το συκώτι
Για τις πατάτες
Για το σερβίρισμα
Για τις πατάτες
Υλικά για μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με πατάτες
Για το συκώτι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 4-5 κλ. δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι, σε φέτες
- ρίγανη, αποξηραμένη
Συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με πατάτες
- Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια πάχους 3-4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα και 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 έως 6 ώρες. (Μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ.)
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ, σουρώνουμε το συκώτι και το μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής πάνω στο χαρτί.
- Ταμπονάρουμε το συκώτι με επιπλέον απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και τα απλώνουμε καλά με τα χέρια μας και από τις δύο μεριές του συκωτιού.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Βάζουμε το συκώτι στο τηγάνι, σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό και γυρνάμε με μια τσιμπίδα από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο.
- Σπάμε το σκόρδο με το χέρι μας και το προσθέτουμε ολόκληρο στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ρίχνοντας με ένα κουτάλι το βούτυρο πάνω στο συκώτι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για τις πατάτες
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στη φριτέζα και αφήνουμε να κάψει.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στη φριτέζα.
- Τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη.