Οι μελιτζάνες με τόνο και πιπεριές είναι ένα πιάτο γεμάτο μεσογειακά αρώματα, χρώματα και μοναδική γεύση. Θα το φτιάξετε με ένα κιλό μελιτζάνες χοντροκομμένες, πιπεριές, ντοματούλα και αρκετά ακόμα υλικά που θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού.



Υλικά για μελιτζάνες με τόνο και πιπεριές


  • 1 κιλό μελιτζάνες, χοντροκομμένες
  • 2 συσκευασίες τόνο σε νερό
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Συνταγή για μελιτζάνες με τόνο και πιπεριές


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 30x20 εκ., πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 με 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 2 με 3 λεπτά.
  • Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με τα υγρά του, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5 λεπτά.
  • Αδειάζουμε όλο τον τόνο με τη σάλτσα στο σκεύος με τις μελιτζάνες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό, ρίγανη και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.