Για ένα κυριακάτικο, λαχταριστό πιάτο, προτείνουμε πέννες με καπνιστή γαλοπούλα, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα με ντοματίνια, κρεμμυδάκι και παπαρονόσπορο που ταιριάζει σε ένα τραπέζι με φίλους ή την οκογένεια.


Υλικά για πέννες με καπνιστή γαλοπούλα


  • 500g πέννες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό βίδες, φουσίλι κ.α.)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 400g κρέμα γάλακτος 
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι



Συνταγή για πέννες με καπνιστή γαλοπούλα


  • Βράζουμε σε νερό ή ζωμό τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
  • Κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας).
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και την γαλοπούλα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πένες και το νερό που κρατήσαμε.
  • Ανακατεύουμε καλά για λιγότερο από 1 λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε αμέσως.