Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα
Το πιο χορταστικό σνακ
Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και αφράτα τυροκούλουρα με φέτα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το πιο χορταστικό σνακ, φτιάξτε στην κουζίνα σας τα πιο αφράτα και λαχταριστά τυροκούλουρα με φέτα. Θα χρειαστείτε γάλα, φρέσκο βούτυρο και φετούλα, αλλά και ένα κεσεδάκι γιαούρτι που θα κάνει τη διαφορά.
Υλικά για τυροκούλουρα με φέτα
- 200 ml γάλα
- 100 mlνερό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 120 γρ Βούτυρο φρέσκο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 1 ½ κγ αλάτι
- 350 γρ Φέτα
- 550-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 ΚΣ γιαούρτι
- 2 κ.τ.σ Σουσάμι
Συνταγή για τυροκούλουρα με φέτα
- Πώς να φτιάξεις τα τυροκούλουρα με φέτα
- Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο το νερό και το γάλα.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μειγμα.
- Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Θα εχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει.
- Την ζυμώνουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Βαζουμε ένα κομμάτι μαλακό βούτυρο (15 γρ) στο κάθε μπαλάκι
- Ανοίγουμε σε φύλλο πιέζοντας με τα δάκτυλα μας,έπειτα το κάνουμε σαν πεϊνιρλί,όπως είναι με το βούτυρο. Απλώνουμε φέτα κατα μήκος
- Τυλίγουμε σε ρολό και στριφτά και γυρίζουμε τις άκρες σε αντίθετη φορά στριφώνοντας τη ζύμη
- Ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε κουλούρια που τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αναμειγνύουμε τον κρόκο με το γιαούρτι και αλείφουμε τα κουλούρια.
- Πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη ή σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 17 -20 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.