Η παρακάτω συνταγή είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε λουκάνικα με χόρτα και αυγά. Θα χρειαστείτε απλά υλικά που θα δώσουν υπέροχη γεύση στο φαγητό, όπως ελαιόλαδο, ξύδι, ντοματάκια, κρεμμυδάκια και κάποια αγαπημένα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και μάραθο.


Υλικά για λουκάνικα με χόρτα και αυγά


  • 6 αυγά
  • 15 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5-6 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα εποχής (ραδίκια αντίδια, ζοχιά, σπανάκι, ρόκα, σέσκουλα), καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνά και χοντροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Συνταγή για λουκάνικα με χόρτα και αυγά


  • Για να φτιάξουμε λουκάνικα με χόρτα και αυγά ποσέ, αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, μπόλικο νερό και το ξίδι και τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  • Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και με μια κουτάλα ανακατεύουμε το νερό κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί μια δίνη.
  • Λίγο πριν η δίνη σταματήσει, σπάμε το ένα από τα αυγά στο κέντρο της, από πολύ χαμηλό ύψος, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  • Αφήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει μελάτος.
  • Βγάζουμε το αυγό με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε ξανά να βράσει το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το επόμενο αυγό. Συνεχίζουμε μέχρι να ποσάρουμε και τα 6 αυγά.
  • Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ξεφτισμένες άκρες των ασπραδιών.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν εντελώς τα υγρά.

Ρίχνουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαλακώσουν στα υγρά που θα αποβάλουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε πιάτα και από πάνω βάζουμε από 1 αυγό ποσέ. Αν θέλουμε, σπάμε τον κρόκο με το πιρούνι για να χυθεί στο φαγητό.