Οι πρώτες βροχές ήρθαν και το κρύο πλησιάζει κι αυτό σύντομα. Μια ωραία επιλογή για το μεσημερινό σας τραπέζι είναι μια νόστιμη, ζεστή σούπα με μοσχαράκι, λαχανικά και κριθαράκι μέτριο. Είναι πολύ χορταστικό φαγητό και φτιάχνεται σχετικά εύκολα.


Υλικά για μοσχαρόσουπα


  • 3/4 φλιτζάνι κριθαράκι μέτριο
  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες, σε κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Συνταγή για μοσχαρόσουπα


  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αφού βράσει προσθέτουμε το μοσχάρι και βράζουμε για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Στα πρώτα λεπτά του βρασμού θα εμφανιστεί στην επιφάνεια αφρός, τον οποίο απομακρύνουμε με μια κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, και τις πατάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
  • Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το κριθαάκι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε.
  • Σερβίρουμε ζεστή με ψωμί και χυμό λεμονιού.