Ο πιο νόστιμος τρόπος για να γευτείτε τον σολομό, ίσως είναι να φτιάξετε αυτά τα ζουμερά σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια. Ο τρόπος είναι εύκολος και για την συνταγή θα χρειαστείτε ντοματίνια, μανιτάρια και μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα.

Υλικά για σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια


  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα


Για τη μαρινάδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους


Συνταγή για σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια


  • Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
  • Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
  • Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.