Σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια
Ο πιο νόστιμος σολομό
Λαχταριστά σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να γευτείτε τον σολομό, ίσως είναι να φτιάξετε αυτά τα ζουμερά σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια. Ο τρόπος είναι εύκολος και για την συνταγή θα χρειαστείτε ντοματίνια, μανιτάρια και μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα.
Για τη μαρινάδα
Υλικά για σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια
- 1 κιλό φιλέτο σολομού
- 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
- 1 φύλλο δάφνης
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- λίγο άνηθο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Συνταγή για σουβλάκια σολομού με ντοματίνια και μανιτάρια
- Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
- Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα.
- Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.