Γρήγορη τηγανιά με μοσχάρι και ρίγανη
Εύκολη συνταγή
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε εύκολα τηγανιά με μοσχάρι και ρίγανη

Αν θέλετε γρήγορα μαγειρέματα, βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και αναλάβετε δράση. Αυτή η τηγανιά - αστραπή με μοσχάρι και ρίγανη θα σας χορτάσει σίγουρα σε ένα μεσημεριανό ή και σε ένα βραδινό γεύμα με όμορφη παρέα.
Υλικά για τηγανιά με μοσχάρι και ρίγανη
- 800 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χωρίς κόκαλο, σε μπαστουνάκια των 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
- 40 ml αγελαδινό βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για τηγανιά με μοσχάρι και ρίγανη
- Ζεσταίνουμε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνουμε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο.
- Τηγανίζουμε τα υλικά σε κάθε σκεύος για περίπου 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει.
- Μοιράζουμε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείουμε να απλωθεί παντού.
- Τέλος, σκορπίζουμε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.