Σε περίπτωση που θέλετε να φάτε για μεσημεριανό μια ελαφριά μακαρονάδα χωρίς κρέας, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή την συνταγή για ριγκατόνι με σάλτσα πιπεριάς. Είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα που θα λατρέψετε! Ιδανική συνταγή για το ταπεράκι στο γραφείο αλλά και για vegan διατροφή!  


Υλικά για ριγκατόνι με σάλτσα πιπεριάς

  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 400 γρ. ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • παρμεζάνα προαιρετικά για το σερβίρισμα


Συνταγή για ριγκατόνι με σάλτσα πιπεριάς


  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα blender προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές μαζί με τις ντομάτες και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της πιπεριάς, ρίγανη και πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.