Βήμα προς βήμα η συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη μακαρονάδα με τσακώνικες μελιτζάνες και ελιές. Η μακαρονάδα αυτή είναι γεμάτη αρώματα, καθώς περιέχει μπούκοβο, μηλόξιδο, σκόρδο, βασιλικό και πολλά ακόμα υπέροχα υλικά, που κάνουν το φαγητό πολύ ιδιαίτερο.   


Υλικά για μακαρονάδα με τσακώνικες μελιτζάνες και ελιές  


  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 τσακώνικες μελιτζάνες, σε κύβους 2 εκ.
  • 600 γρ. ώριμες, σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί του
  • 2 μικρά κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2 - 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 50 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. κάππαρη, καλά στραγγισμένη
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για μακαρονάδα με τσακώνικες μελιτζάνες και ελιές  


  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  • Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4-5 κουτ. σούπας, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα μυρωδικά, τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα βγάζουμε με λαβίδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες μαζί με τα λιγοστά υγρά που θα μεταφέρουν.
  • Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.