Η φέτα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας, καθώς συνδυάζει υπέροχα το αλμυρό με το γλυκό. Η φέτα δένει εξαιρετικά με το μέλι και μαζί με το φύλλο, δημιουργούν ένα σνακ που στολίζει το τραπέζι σας.

Υλικά για φέτα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας


  • 1 φέτα
  • 2 φύλλα κρούστας
  • Μαγειρικό βούτυρο σπρέι
  • Λευκό και μαύρο σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Φυλλαράκια θυμάρι για γαρνίρισμα
  • Μέλι για γαρνίρισμα

Συνταγή για φέτα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας


  • Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά τη φέτα.
  • Βάζουμε ένα φύλλο κρούστας σε μία επιφάνεια και βάζουμε παντού μαγειρικό σπρέι.
  • Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο.
  • Βάζουμε στο κέντρο τη φέτα.
  • Τυλίγουμε το πάνω μέρος, μετά τα πλάγια και μετά το τυλίγουμε σαν φάκελο.
  • Βάζουμε πάλι μαγειρικό σπρέι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη διπλωμένη μεριά από κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο αέρα στους 160°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με σουσάμι, θυμάρι και μέλι.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.