Πως θα ψήσετε την τσιπούρα σε λαδόκολλα
Λαχταριστό πιάτο
Η πιο ζουμερή και εύκολη συνταγή για να ψήσετε τσιπούρα σε λαδόκολλα

Με αυτή τη συνταγή θα ψήσετε υπέροχα μια ή περισσότερες τσιπούρες, τυλιγμένες σε λαδόκολλα. Θα χρειαστείτε φρεσκα βότανα, λεμόνια, κρασί, δάφνη και βέβαια λίγο σκόρδο που θα δώσει μια ωραία ένταση στο ψάρι σας.
Υλικά για τσιπούρα σε λαδόκολλα
- 4 κυπριακές τσιπούρες (4 Χ 350-400 γρ.), καθαρισμένες
- 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένα ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη) + μερικά κλωναράκια από τα ίδια φρέσκα βότανα
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 λεμόνια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες, ξεφλουδισμένες) + 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καυτερή πιπερίτσα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλιές άσπρο, ξηρό κρασί
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για τσιπούρα σε λαδόκολλα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Ξεπλένετε τα ψάρια και τα στεγνώνετε μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
- Τα αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε τα ψιλοκομμένα ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα και τα κλωναράκια και προσθέτετε από 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου στην κοιλιά του κάθε ψαριού.
- Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο πλευράς 30 εκ. και 4 κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας στις ίδιες διαστάσεις και βάζετε πάνω σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι λαδόκολλας.
- Τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας (που είναι πάνω από το αλουμινόχαρτο) τις ροδέλες 1 λεμονιού σε μια στρώση, για να φτιάξετε ένα κρεβατάκι για την τσιπούρα, περίπου 6-7 εκ. από την άκρη της λαδόκολλας.
- Ύστερα, βάζετε πάνω 1 φύλλο δάφνης και μερικά κλωναράκια φρέσκα αρωματικά βότανα.
- Τοποθετείτε μια τσιπούρα πάνω από το λεμόνι και τα αρωματικά και σκορπάτε από λίγο μαϊντανό, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και καυτερή πιπερίτσα.
- Ραντίζετε το ψάρι με 1 κουταλιά κρασί και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και διπλώνετε από πάνω πρώτα τη λαδόκολλα και ύστερα το αλουμινόχαρτο για να γίνει στεγανό «πακέτο».
- Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ψάρια.
- Βάζετε τα «πακέτα σε ταψί του φούρνου και ψήνετε τα ψάρια για 40 λεπτά.
- Για να τα σερβίρετε, αφαιρείτε τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου και ανοίγετε το πάνω μέρος της λαδόκολλας με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.