Μπακαλιάρος τηγανητός στο airfryer για την 28η Οκτωβρίου
Με την πιο τραγανή κρούστα
Ο μπακαλιάρος τηγανητός, το εθνικό πιάτο για την 28η Οκτωβρίου στα καλύτερά του

Το εθνικό πιάτο είναι εδώ και πολλά χρόνια ο μπακαλιάρος τηγανητός. Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, την προηγουμένη της γιορτής της 28η Οκτωβρίου, ξαρμυρίζουν πολλά κιλά μπακαλιάρου. Στη συνέχεια τα φιλέτα του ψαριού θα παναριστούν σε κουρκούτι και σε αυτή τη συνταγή θα μπουν στο Air Fryer έτοιμα για ψήσιμο.
Υλικά για μπακαλιάρο τηγανητό στο airfryer
- 1 κιλό μπακαλιάρος, κομμένος σε 4 λωρίδες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- Καρυκεύματα
- 2 κούπες ψίχα ψωμιού panko
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- Σάλτσα ταρτάρ, για το σερβίρισμα
Συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό στο airfryer
- Στέγνωσε το ψάρι και αλατοπιπέρωσέ το κι από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια, βάλε το αλεύρι, το αυγό σε τρία ρηχά μπολ.
- Προσθέστε τα καρυκεύματα και ανακάτεψέ τα για να αναμειχθούν.
- Παίρνοντας μια φέτα κάθε φορά, άλειψε το ψάρι με αλεύρι, μετά με αυγό και τέλος με panko, πιέζοντας για να καλυφθεί.
- Τοποθέτησε τα ψάρια σε παρτίδες - ανάλογα και με το πόσα άτομα θα πρέπει να σερβίρεις - στο καλάθι του air fryer και μαγείρεψέ το στους 200° για 10 έως 12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας απαλά το ψάρι μέχρι να ροδίσει.
- Όταν είναι έτοιμο σέρβιρε με φέτες λεμονιού και σάλτσα ταρτάρ.