Κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς
Μια παραδοσιακή συνταγή
Μια πεντανόστιμη, παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό κουνουπίδι κοκκινιστό είναι πολύ ευκολη και νόστιμη. Έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που την έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας και εκτός από χορταστική είναι και πολύ λαχτραιστή για όλη την οικογένεια. Και μην ξεχτάτε! Σερβίρεται με φέτα Ελληνική.
Υλικά για κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς
- 1 μεγαλούτσικο κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρμμύδι φρέσκο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- λίγο μαιντανό
- 2-3 κουταλιές μπελτέ
- λάδι, αλάτι – πιπέρι,
- πάπρικα γλυκιά
Συνταγή για κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς
- Πλένετε και χωρίζετε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και αφήνετε και τα γουλιά και τα πράσινα φυλλαράκια του.
- Ετοιμάζετε την κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι και σοτάρετε το κουνουπίδι
- Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κουνουπίδι.
- Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και ρίχνουμε το ανάλογο νερό να βράσει το φαγάκι μας.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με φέτα πάντα Ελληνική.