Κέικ μήλου με βρώμη και μέλι
Φθινοπωρινό έδεσμα
Το κέικ μήλου με βρώμη και μέλι είναι ένα υπέροχο, φθινοπωρινό έδεσμα με άρωμα κανέλας

Το κέικ μήλου με βρώμη και μέλι είναι ένα υπέροχο έδεσμα για να βουτήξετε στον καφέ. Η γεύση του θα σε συναρπάσει ενώ οι μυρωδιές του θα φέρουν πιο νωρίς το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι. Για τη συνταγή κέικ μήλου θα χρειαστείς υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου ενώ εκείνο που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις, άπαξ και δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά, είναι η υπέροχη, γεμάτη αρώματα γεύση του.
Υλικά για κέικ μήλου με βρώμη και μέλι
- 2 αυγά
- 125 γρ γιαούρτι
- 100γρ λάδι
- 160γρ μέλι πεύκου (Χρησιμοποιούμε μέλι πεύκου για πιο ιδιαίτερη γεύση)
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 300γρ βρώμη
- 1 βανίλια
- 1κσ μπέικιν παουντερ
- 1κσ κοφτή κανέλα
- μια πρέζα γαρύφαλλο
Συνταγή για κέικ μήλου με βρώμη και μέλι
- Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι το λάδι και το μέλι πευκου.
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε.
- Αλέθουμε τη βρώμη μαζί με το μπέικιν, την κανέλα, τη βανίλια και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μη μας κολλήσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου