Το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
Χειμωνιάτικο έδεσμα
Πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου

Βήμα προς βήμα η συνταγή για να δημιουργήσετε με τα χεράκια σας και πολύ εύκολα το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου. Θα χρειαστείτε ζάχαρη κρυσταλλική, ρύζι, κανελίτσα και μερικά μυστικά που μας δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος.
Υλικά για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
- 1.400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 50 γρ. βούτυρο
- 100-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
- 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα
Συνταγή για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή.
- Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30΄-35΄ έως ότου το ρύζι χυλώσει.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ.
- Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.