Βήμα προς βήμα η συνταγή για να δημιουργήσετε με τα χεράκια σας και πολύ εύκολα το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου. Θα χρειαστείτε ζάχαρη κρυσταλλική, ρύζι, κανελίτσα και μερικά μυστικά που μας δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος.


Υλικά για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου


  • 1.400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα


Συνταγή για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου


  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή.
  • Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30΄-35΄ έως ότου το ρύζι χυλώσει.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ.
  • Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.