Αυτά τα μπισκότα σοκολάτας είναι πολύ τραγανά, ότι πρέπει για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, αλλά και για τους μεγάλους να τα βουτήξουν στον καφέ στο πρωϊ. Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη για να δημιουγήσετε ένα ιδανικό σνάκ για όλες τις ώρες.

Υλικά για σοκολατένια μπισκότα


  • 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100-125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομματάκια


Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα

  • Βάζουμε την μπίτερ κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Στερεώνουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  • Προσέχουμε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπά το νερό.
  • Λιώνουμε τα δύο υλικά στο μπεν μαρί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα. Τότε σταματάμε το μίξερ.
  • Ρίχνουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για πολύ λίγο.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Παίρνουμε κουταλιές από αυτήν και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.