Χειμωνιάτικος τραχανάς με κόκκινο πιπέρι
Λαχταριστό πιάτο
Μια πολύ ωραία επιλογή σούπας τραχανά

Όσοι αγαπούν τα καυτερά φαγητά, θα λατρέψουν αυτό το πιάτο. Ένας χειμωνιάτικος τραχανάς με κόκκινο πιπέρι είναι μια πολύ γευστική επιλογή σούπας τις, τώρα άρχίζουν τα κρύα. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Υλικά για τραχανά με κόκκινο πιπέρι
- 6 ποτήρια νερό
- 12 κουτ. σούπας (γεμάτες) τραχανάς
- λίγο αλάτι
- 160 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κόκκινο πιπέρι, γλυκό ή καυτερό
Συνταγή για τραχανά με κόκκινο πιπέρι
- Βράζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, το νερό σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και αλάτι. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλώσει (περίπου 10-15 λεπτά).
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο.
- Μόλις κάψουν, ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο και αμέσως ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον τραχανά.