Για να φτιάξετε μια πολύ εύκολη γιαουρτόπιτα θα χρειαστείτε μερικά απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Πρόκειται για μια πολύ λαχταριστή πίτα που μοσχοβολάει μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι και κανέλα. Ένα ονειρικό γλυκό που ταιριάζει στο τραπέζι σας ως επιδόρπιο.

Υλικά για γιαουρτόπιτα με άρωμα κανέλας


  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας του εμπορίου
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 70 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα


Συνταγή για γιαουρτόπιτα με άρωμα κανέλας



  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αντιστάσεις).
  • Στη συνέχεια, αλείφουμε καλά με λίγο λάδι μια ταρτιέρα 22-24 εκ.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  • Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα σε όμορφο στεφάνι το φύλλο που προεξέχει.
  • Την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Αδειάζουμε στη μισοψημένη σφολιάτα την κρέμα γιαουρτιού και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.