Ντάκος με ξινομυζήθρα: Μια ονειρική σαλάτα
Ιδανική για ελαφρύ βραδινό
Μια νόστιμη σαλάτα με ντάκο, ξινομυζήθρα και τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης
Μια σαλάτα με ντάκο, ξινομυζήθρα και τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης είναι το πιο ιδανικό φαγητό για ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Ωστόσο αυτή η σαλάτα ταιριάζει και στο τραπέζι μας σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένεια ή τους φίλους μας.
Υλικά για ντάκο με ξινομυζήθρα
- 6 μεγάλες κριθαροκουλούρες ή 12 κριθαρομπουκιές (μικροί ντάκοι)
- 300 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη του βουνού
- αλάτι, πιπέρι
- ελιές, για το σερβίρισμα
Συνταγή για ντάκο με ξινομυζήθρα
- Για τον ντάκο με ξινομυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης ξεκινάμε και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ντομάτα, την πιπεριά, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Βρέχουμε γρήγορα τις κριθαροκουλούρες με νερό, χωρίς να τις αφήσουμε να μουλιάσουν και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα της ντομάτας, σκορπίζουμε την ξινομυζήθρα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τον ντάκο με ελιές της αρεσκείας μας.
En