Μια σαλάτα με ντάκο, ξινομυζήθρα και τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης είναι το πιο ιδανικό φαγητό για ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Ωστόσο αυτή η σαλάτα ταιριάζει και στο τραπέζι μας σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένεια ή τους φίλους μας.


Υλικά για ντάκο με ξινομυζήθρα


  • 6 μεγάλες κριθαροκουλούρες ή 12 κριθαρομπουκιές (μικροί ντάκοι)
  • 300 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη του βουνού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελιές, για το σερβίρισμα


Συνταγή για ντάκο με ξινομυζήθρα


  • Για τον ντάκο με ξινομυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης ξεκινάμε και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ντομάτα, την πιπεριά, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
  • Βρέχουμε γρήγορα τις κριθαροκουλούρες με νερό, χωρίς να τις αφήσουμε να μουλιάσουν και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα της ντομάτας, σκορπίζουμε την ξινομυζήθρα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τον ντάκο με ελιές της αρεσκείας μας.