Αν την φτιάξετε θα εκπλαγείτε από την γεύση της. Αυτή η διαφορετική γλυκιά τυρόπιτα με ανθότυρο, κανέλα και ξύσμα λεμονιού, που όσο είναι ζεστή περιχύνεται με μέλι, είναι έίναι ένα πολύ ωραίο τυρογλυκό που θα γεμίσει με αρώματα το τραπέζι σας.


Υλικά για γλυκιά τυρόπιτα με μέλι


  • 700 γρ. ανθότυρο
  • 2 1⁄2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 8 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1⁄2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • 4 κουτ. σούπας μέλι για να ραντίσουμε το γλυκό

Συνταγή για γλυκιά τυρόπιτα με μέλι

  • Για να φτιάξουμε τη γλυκιά τυρόπιτα με μέλι, ξεκινάμε και πολτοποιούμε το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ ή τα χτυπάμε μαζί στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και, αφού τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε το ξύσμα και την κανέλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 20 x 25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (35-40 λεπτά).
  • Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το μέλι. Είναι ζεστό και θα το «τραβήξει» αμέσως.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.