Όταν η αλμυρή φέτα συναντάει το μέλι, τότε η γεύση απογειώνεται στα ύψη. Σε αυτές τις τηγανίτες το αλμυρό συναντάει το γυκό δημιουργώντας θαυμάσιες τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα, που μπορείτε να απολαύσετε στο πρωϊνό σας ή κάποια άλλη στιγμή της ημέρας.

Υλικά για τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα


  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ρακή
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • ελαφρύ ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • θυμαρίσιο μέλι, για το σερβίρισμα


Συνταγή για τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα


  • Αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρακή.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά 120 ml χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Τη χωρίζουμε σε 8-9 κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα.
  • Ανοίγουμε το καθένα με πλάστη σε φύλλο λεπτό με διάμετρο περίπου 20 εκ.
  • Βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. σούπας φέτα και φέρνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα πάνω, φτιάχνοντας ένα πουγκί, εγλωβίζοντας τη φέτα.
  • Πιέζουμε το πουγκί με τις παλάμες μας, φτιάχνοντας ξανά ένα σχετικά λεπτό φύλλο.
  • Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Βάζουμε μέσα τις τηγανίτες σε δόσεις και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε, τις τηγανίτες, ζεστές, περιχυμένες με θυμαρίσιο μέλι.