Αυτή η ψητή κρέμα γιαουρτιού με βάση το ζαχαρούχο γάλα είναι στην ουσία μια πολύ εύκολη γαλατόπιτα χωρίς όμως αυγά και βούτυρο. Θα λατρέψετε την πλούσια και γαλατένια γεύση της, ενώ τη διαφορά θα κάνει ο ελαφρώς ξινούτσικος τόνος που δίνει το γιαούρτι. 

Υλικά για ψητή κρέμα γιαουρτιού

  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (600 γρ.)
  • 465 γρ. ζαχαρούχο γάλα*
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • λίγο λάδι για τη φόρμα
  • 250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Συνταγή για ψητή κρέμα γιαουρτιού


  • Για να ετοιμάσουμε το φλαν γιαουρτιού με μόνο 3 υλικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C, στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Κοσκινίζουμε μέσα εκεί το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. (προτιμότερο με αποσπώμενο πάτο), αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι τα πλαϊνά να πάρουν καφετί χρώμα και να ξεκολλήσουν ελαφρά από τη φόρμα.
  • Το κέντρο πρέπει να παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε σε κομμάτια, χωρίς να διαλυθεί.
  • Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα.