Σπιτικό κουλούρι Θεσσαλονίκης για το κολατσιό του σχολείου
Δεν θα μείνει ψίχουλο
Το σουσαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι πια ένας γευστικός θεσμός της Ελλάδας
    
                            Στην Ελλάδα το Κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι πια ένας κλασικός γευστικός θεσμός. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπιτικό σουσαμένιο κουλούρι. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης μπορούμε να το συνοδεύουμε με χίλιους τρόπους και να το ταιριαξουμε σε όλες τις περιστάσεις, σχολείο, γραφείο, εκδρομή αλλά και σε σπιτικό γεύμα.
        
        
                    Υλικά για κουλούρι Θεσσαλονίκης
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
 - 1 κουτ. γλυκού αλάτι
 - 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 - 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
 - 250 ml νερό χλιαρό
 - 1 κουτ. σούπας μέλι
 - 200 γρ. σουσάμι
 
Συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το σουσάμι.
 - Ζυμώνουμε, με τον γάντζο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
 - Την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 20 εκ. Ενώνουμε τις άκρες τους σε σχήμα κουλουριού.
 - Βάζουμε σε ένα μπολ 300 ml νερό και διαλύουμε σε αυτό το μέλι.
 - Σε άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
 - Λαδώνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου.
 - Βουτάμε κάθε κουλούρι πρώτα στο μπολ με το μέλι, μετά στο μπολ με το σουσάμι και τα τακτοποιούμε στα ταψιά.
 - Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να φουσκώσουν.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
 - Βάζουμε ταυτόχρονα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης για 20 λεπτά.
 
            
 En