Τραγανά ρολάκια με μπέικον και τυρί τσένταρ
Εύκολη συνταγή
Απολαυστικά ρολάκια με λαχταριστά υλικά για όλες τις ώρες
Η συνταγή αυτή δημιουργεί νόστιμα ρολάκια με τραγανό φύλλο κρούστας και απολαυστική γέμιση με τσένταρ και μπέικον, που θα σας χορτάσουν σε κάθε στιγμή της μέρας, αλλά κυρίως στο σχολείο, στο γραφείο και στα πάρτι.
Υλικά για ρολάκια με μπέικον και τυρί τσένταρ
για 25 ρολάκια- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1-2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Συνταγή για ρολάκια με μπέικον και τυρί τσένταρ
- Για τα ρολάκια με μπέικον και τυρί τσένταρ βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία τους, τα ξεδιπλώνουμε προσεκτικά να είναι το ένα φύλλο ίσια πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά μας.
- Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα στη μέση, χωρίζοντας τα στα δύο και μετά κόβουμε το κάθε μισό στη μέση, επίσης κάθετα, σχηματίζοντας 4 λωρίδες από το κάθε φύλλο.
- Τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ανακατεύουμε σε μπολ με το τριμμένο τυρί και το αυγό. Ίσως, χρειαστεί και δεύτερο αυγό ώστε να γίνει ένα μείγμα που θα μπορεί να πλάθεται.
- Παίρνουμε 2 λωρίδες φύλλων και τοποθετούμε κατά μήκος της μικρής πλευράς στο κάτω μέρος τους γέμιση, προσέχοντας να μη φτάσουμε ως τις άκρες.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα και αλείφουμε τα ρολάκια με ελαιόλαδο.
- Πριν τα φουρνίσουμε, τα ραντίζουμε με λίγο νερό που ρίχνουμε από βαποριζατέρ και τα ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. Τρώγονται ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.
En