Μανιτάρια στο τηγάνι σκορδάτα
Εύκολη συνταγή
Μια πολύ καλή ιδεά για ένα νόστιμο ορεκτικό είναι αυτά εδώ τα σκορδάτα μανιτάρια στο τηγάνι
Αυτά τα σκορδάτα μανιτάρια στο τηγάνι είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας. Έχουν ένα υπέροχο άρωμα από θυμάρι, ενώ το λευκό κρασί και το βαλσάμικο προσδίδουν μια φανταστική γεύση στη συνταγή.
Υλικά για μανιτάρια στο τηγάνι σκορδάτα
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση (αν είναι μεγάλα, κομμένα στα 4)
- 50 γρ. κρέμα βαλσαμικού
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κλ. θυμάρι
- 50 ml κρασί, λευκό ξηρό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για μανιτάρια στο τηγάνι σκορδάτα
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Αφού μαλακώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
En