Αυτό το γλυκό ινδοκάρυδο με κεράσι εκτός από το ότι είναι πολύ εύκολο, είναι και πολύ γευστικό. Θα το φτιάξετε με αγνά υλικά όπως βούτυρο, αυγά, ζάχαρη και αλεύρι, ενώ τα κεράσια μαρασκίνο θα δώσουν μια πανέμορφη, γλυκιά εμφάνιση.

Υλικά για γλυκό ινδοκάρυδο με κεράσι


  • 220 γρ. ινδοκάρυδο
  • 220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 αυγά, medium
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 20 κερασάκια, μαρασκίνο


Συνταγή για γλυκό ινδοκάρυδο με κεράσι


  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.
  • Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, το αλάτι και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
  • Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και κάνουμε ροζέτες με το μείγμα.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα κερασάκια, μαρασκίνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.