Καθώς έφτασε η εποχή του ροδιού, η μαρμελάδα ροδιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική αν έχεις βαρεθεί την κλασσική μαρμελάδα φράουλας ή βερίκοκου. Η απίθανη συνταγή που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολη και γίνεται γρήγορα.



Υλικά για μαρμελάδα ρόδι της γιαγιάς

  • 3 ποτήρια χυμός φρέσκου ροδιού
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
  • Χυμός από 1 λεμόνι


Συνταγή για μαρμελάδα ρόδι της γιαγιάς

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και την ζάχαρη για να βράσουν.
  • Αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ρώγες από το ρόδι και τον χυμό του λεμονιού και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε).
  • Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας.
  • Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.