Μαρμελάδα ρόδι της γιαγιάς: Πανεύκολη συνταγή
Μια υπέροχη γλυκόξινη μαρμελάδα
Μια πεντανόστιμη μαρμελάδα από ρόδι, πολύ εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση
Καθώς έφτασε η εποχή του ροδιού, η μαρμελάδα ροδιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική αν έχεις βαρεθεί την κλασσική μαρμελάδα φράουλας ή βερίκοκου. Η απίθανη συνταγή που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολη και γίνεται γρήγορα.
Υλικά για μαρμελάδα ρόδι της γιαγιάς
- 3 ποτήρια χυμός φρέσκου ροδιού
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
- Χυμός από 1 λεμόνι
Συνταγή για μαρμελάδα ρόδι της γιαγιάς
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και την ζάχαρη για να βράσουν.
- Αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ρώγες από το ρόδι και τον χυμό του λεμονιού και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε).
- Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας.
- Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.
En