Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
Αφράτο και πεντανόστιμο
Πως θα φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
Αν έχετε ένα τραπέζι για την Κυριακή και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτό εδώ το πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ, μανιτάρια, γκούντα και παρμέζανα τριμμένη. Θα τους εντυπωσιάσετε όλους.
Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
- 500 γρ πέννες
- 12 φέτες μπείκον
- 12 τμχ μανιτάρια
- 1 κ.τ.σ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ.σκόρδο
- 3 κλ. Θυμάρι
- 200 γρ γκούντα τριμμένο
Υλικά για μπεσαμέλ
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ αλεύρι
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κρόκους
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Φρυγανιά
Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το Θυμάρι και αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
Για την μπεσαμέλ
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα.το κρεμμύδι ολόκληρο και τη Δάφνη.
- Αφήνουμε δίπλα μας να ζεσταθεί.
- Βάζουμε μια χαμηλή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, όταν λιώσει βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με σύρμα.
- Μετά από 2 λεπτά αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί γκούντα, βάζουμε μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Το στήσιμο
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και παρμεζάνα στον πάτο.
- Βάζουμε στα ζυμαρικά τα σωταρισμένα υλικά και 3 κουταλιές μεγάλες απ την μπεσαμέλ,ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε όλο αυτό στο πυρέξ,απο πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρυγανιά.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
En