Σπιτικές κρέπες με γαλοπούλα και τυρί
Εύκολη συνταγή
Πως θα φτιάξετε εύκολες, σπιτικές κρέπες με γαλοπούλα και τυρί
Μια κρέπα με τυρί και γαλοπούλα μπορεί να θυμίζει ένα απλό τοστ, αλλά είναι κάτι πολύ ανώτερο! Είναι ένα τυλιχτό υπεργευστικό σνακ που φτιάχνεται με πολύ απλό τρόπο και λίγα υλικά και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά για τις κρέπες με γαλοπούλα και τυρί
- 1 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζ. γάλα 1.5% σε λιπαρά
- 1 αυγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
Για τη γέμιση
- 8 φέτες φιλέτο ψητής γαλοπούλας
- 8 φέτες τυρί με χαμηλών λιπαρών
- 8 φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά) πλυμένα καλά
- 1 ντομάτα (προαιρετικά) κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
Συνταγή για κρέπες με γαλοπούλα και τυρί
- Ετοιμάζουμε το μίγμα για τις κρέπες και σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο χυλό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο, ρηχό και αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε ελάχιστη μαργαρίνη, αλείφοντας καλά τον πάτο με ένα πινέλο.
- Ρίχνουμε σταδιακά δόσεις από το μίγμα, υπολογίζοντας ότι κάθε κρέπα χρειάζεται 1,5 κουτάλα της σούπας.
- Κινούμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει.
- Με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετούμε τις κρέπες κατά μέρος, τη μία επάνω στην άλλη, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο μέχρι να τις ψήσουμε όλες.
- Αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαγιονέζα και μοιράζουμε στην καθεμία από 1 φέτα φιλέτο ψητής γαλοπούλας, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα μαρουλιού, 2−3 φέτες ντομάτας.
- Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά και τις σερβίρουμε αμέσως.
- Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το μαρούλι και τις ντομάτες, τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.
En