Κριθαρότο ολικής άλεσης με καλαμάρι
Λαχταριστό πιάτο
Ένα υπέροχο κριθαρότο ολικής άλεσης με καλαμάρι, ντοματίνια, πράσο και λίγο ούζο
Αυτή η συνταγή για κριθαρότο με καλαμάρι είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για πρόσληψη πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ω-3 λιπαρών οξέων. Είναι ένα υπέροχο πιάτο, στο οποίο εδώ προτιμήσαμε να βάλουμε ζυμαρικά ολικής άλεσης, για μια διαφορετική γεύση.
Υλικά για κριθαρότο ολικής άλεσης με καλαμάρι
- 250 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
- 450 γρ. καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο σε ροδέλες
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 30 ml ούζο
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο φρέσκο άνηθο
- αλάτι & πιπέρι
Συνταγή για κριθαρότο ολικής άλεσης με καλαμάρι
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα ντοματίνια και τον κουρκουμά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς ενδιάμεσα με συνολικό χρόνο βρασμού 13 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
En