Μια καρμπονάρα με σπανάκι συνδυάζει υπέροχα το ζυμαρικό με ένα αγαπημένο λαχανικό, που δεν είναι άλλο από το σπανάκι. Αυτή η μακαρονάδα είναι η τέλεια επιλογή για τις ημέρες που θέλεις να φας κάτι εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο. Η γεύση της αλλά και η υφή της θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας καρμπονάρα.

Υλικά για καρμπονάρα με σπανάκι


  • 400 γρ. σπαγγέτι 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. baby σπανάκι
  • 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Συνταγή για καρμπονάρα με σπανάκι


  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το σπανάκι.
  • Ανακατεύουμε καλά 2-3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν όλα τα φύλλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε νερό και παγάκια, και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φύλλα από το σπανάκι.
  • Με αυτό τον τρόπο κρατάμε ζωντανό το χρώμα τους.
  • Απομακρύνουμε το σπανάκι από το παγωμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, τα αυγά και 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Μόλις προσθέσουμε το νερό χτυπάμε κατευθείαν.
  • Προσοχή, το νερό θα πρέπει να είναι καυτό ώστε να “μαγειρευτεί” το αυγό αλλά όχι να ψηθεί.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε αδειάζουμε τη σάλτσα και έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη.