Καρμπονάρα με σπανάκι
Και ζυμαρικό και λαχανικό!
Πως θα φτιάξετε με τα χεράκια σας μια υπέροχη καρμπονάρα με σπανάκι
Μια καρμπονάρα με σπανάκι συνδυάζει υπέροχα το ζυμαρικό με ένα αγαπημένο λαχανικό, που δεν είναι άλλο από το σπανάκι. Αυτή η μακαρονάδα είναι η τέλεια επιλογή για τις ημέρες που θέλεις να φας κάτι εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο. Η γεύση της αλλά και η υφή της θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας καρμπονάρα.
Υλικά για καρμπονάρα με σπανάκι
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. baby σπανάκι
- 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 αυγά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για καρμπονάρα με σπανάκι
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε καλά 2-3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν όλα τα φύλλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε νερό και παγάκια, και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φύλλα από το σπανάκι.
- Με αυτό τον τρόπο κρατάμε ζωντανό το χρώμα τους.
- Απομακρύνουμε το σπανάκι από το παγωμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, τα αυγά και 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Μόλις προσθέσουμε το νερό χτυπάμε κατευθείαν.
- Προσοχή, το νερό θα πρέπει να είναι καυτό ώστε να “μαγειρευτεί” το αυγό αλλά όχι να ψηθεί.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε αδειάζουμε τη σάλτσα και έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη.
En