Ανέκαθεν τα κριτσίνια ήταν από τα πιο αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Είναι ένα πολύ εύκολο και τραγανό σνακ, που μπορεί να γίνει και μια εξαιρετική, πιο υγιεινή επιλογή όταν τα φτιάχνουμε στο σπίτι. Σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για κριτσίνια καρότου χωρίς ζάχαρη, πλούσια σε φυτικές ίνες, με φυσική γλυκύτητα από το καρότο.


Υλικά για κριτσίνια καρότου χωρίς ζάχαρη


  • 2 καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης και 100γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
  • 2–3 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί για τη ζύμη)
  • Σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα


Συνταγή για κριτσίνια καρότου χωρίς ζάχαρη


  • Τρίβετε τα καρότα και τα στραγγίζετε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μυρωδικά.
  • Προσθέτετε το καρότο, το αυγό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.
  • Κόβετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε λεπτά κριτσίνια.
  • Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή λιναρόσπορο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.