Εύκολο κέικ κολοκύθας χωρίς μίξερ
Δεν θα μείνει ψίχουλο
Αυτή η συνταγή για κέικ κολοκύθας είναι πανεύκολη, βίγκαν και απίστευτα νόστιμη και ζουμερή
Ένα κέικ χωρίς μίξερ πάντα είναι πιο εύκολο από τα άλλα. Αυτή η συνταγή για κέικ κολοκύθας είναι πανεύκολη, βίγκαν και απίστευτα νόστιμη και ζουμερή. Αυτό το κέικ κολοκύθας που το ετοιμάζουμε όλο στο χέρι, χωρίς να λερώνουμε μίξερ θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για κέικ κολοκύθας χωρίς μίξερ
- 1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη)
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. (1½ κούπα) σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
- 200 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κούπα σταφίδες της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1/2 κουτ. σούπας κανέλα (σκόνη)
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)
- 1/4 κούπας σουσάμι
Συνταγή για κέικ κολοκύθας χωρίς μίξερ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Βγάζουμε το κέικ κολοκύθας, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.
En