Ένα ιδανικό ορεκτικό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο είναι αυτή η τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο. Μπορεί ν συνδυαστεί στο τραπέζι με κρέας, αλλά και με φαγητά κατσαρόλας. Καλή όρεξη!



Υλικά για τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο


  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 150 γρ. φέτα πικάντικη, χοντροθρυμματισμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 3 αυγά
  • 8 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Συνταγή για τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο


  • Για την τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα.
  • Προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με τα τυριά, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο - για πιο λείο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά στο μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη μισοψημένη ζύμη.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.