Τάρτα γιαουρτιού με δυόσμο
Φθινοπωρινό έδεσμα
Μια λαχταριστή Τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο
Ένα ιδανικό ορεκτικό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο είναι αυτή η τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο. Μπορεί ν συνδυαστεί στο τραπέζι με κρέας, αλλά και με φαγητά κατσαρόλας. Καλή όρεξη!
Υλικά για τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο
- 1 έτοιμο φύλλο κουρού
- 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 150 γρ. φέτα πικάντικη, χοντροθρυμματισμένη
- 250 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
- 3 αυγά
- 8 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο
- Για την τάρτα γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα και δυόσμο πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα.
- Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα.
- Προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με τα τυριά, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο - για πιο λείο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη μισοψημένη ζύμη.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.
En