Σε κάθε σπίτι τα Χιστούγεννα οι νοικοκυρές φτιάχνουν μοσχομυριστά γλυκά και ένα από αυτά είναι φυσικά τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι ένα λαχταριστό σναν για το ζεστό γάλα ή τον καφέ, αλλά και ταιριάζει υπέροχα και για πρωϊνό. 

Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα


  • 110g βούτυρο, μαλακό
  • 75g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70g στραγγιστό γιαούρτι 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 260g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε δύο λωρίδες χαρτιού ψησίματος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε αυγό, γιαούρτι και εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι.
  • Προσθέτουμε το μισό ξηρό συστατικό στα βρεγμένα συστατικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το δεύτερο μισό των ξηρών συστατικών στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και τυλίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κόπτες μπισκότων και την τοποθετούμε στο ένα χαρτί ψησίματος.
  • Τοποθετούμε το υλικό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα υλικά από τον καταψύκτη και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.