Το πιο εύκολο γλυκό τω Χριστουγέννων είναι φυσικά οι κουραμπιέδες. Τα κυριότερα υλικά τους είναι μόνο δυο, το βούτυρο και το αλεύρι με την ζάχαρη να αποτελεί το επιστέγασμα της νοστιμιάς τους. Βέβαια και τα αμύγδαλα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά εδώ σας έχουμε και ένα ακόμα υλικό που θα εκτοξεύσει τη γεύση τους. Το ρούμι!

Υλικά για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και ρούμι

  • 300 γρ. Βούτυρο ανάλατο
  • 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 120 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)
  • 30 γρ. Ρούμι ή κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη επιπλέον για το πασπάλισμα


Συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και ρούμι


  • Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.
  • Μετά προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα αμύγδαλα και το ρούμι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα λίγο.
  • Πλάθετε στρογγυλούς κουραμπιέδες με διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζετε με το δάχτυλό σας ελαφρώς στην κορυφή.
  • Τους βάζετε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
  • Τέλος τους βγάζετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.