Σούπα λαχανικών βελουτέ
Οδηγίες μαγειρέματος
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σούπα λαχανικών βελουτέ
Μερικά πολύ θρεπτικά υλικά, όπως σέλερι, καρότα, καλαμπόκι, δημιουργούν αυτήν τη υπέροχη σούπα λαχανικών, που μπορείτε να απολαύσετε μια κρύα μέρα του Χειμώνα που έρχεται. Θα βάλετε και στο τέλος θα την περάσετε από το μπλέντερ για να την κάνετε βελούδινη.
Υλικά για σούπα λαχανικών βελουτέ
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 στικ σέλερι κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, διαλυμένο μέσα σε νερό
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 150 γρ. φασόλια κόκκινα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- ¼ κ.σ. θυμάρι
- 2 lt νερό
- 40 γρ. τζίντζερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για σούπα λαχανικών βελουτέ
- Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την πατάτα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντερ και το σκόρδο, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το θυμάρι.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι, τα φύλλα δάφνης, τα φασόλια, την ντομάτα κονσκασέ, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ, μέχρι να δημιουργήσουμε μια βελούδινη υφή.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Σερβίρουμε ζεστή, συνοδεύοντας με χαρουπόψωμο.
En