Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, οπότε αρχίστε σιγά σιγά τις προετοιμασίες. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μυρωδάτα μπισκότα με 8 υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας.


Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι


  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.τ.γ baking powder
  • 1 κ.τ.γ σόδα
  • 300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι


  • Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα.
  • Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
  • Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  • Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.