Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι
Χωρίς αβγά και γάλα
Λαχταριστά και πολύ εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, οπότε αρχίστε σιγά σιγά τις προετοιμασίες. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μυρωδάτα μπισκότα με 8 υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας.
Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κ.τ.γ baking powder
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.τ.γ κανέλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι
- Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα.
- Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
- Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
- Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.
En