Το απόλυτο μυστικό για την επιτυχία στο σιρόπιασμα των μελομακάρονων είναι το μελομακάρονο να είναι κρύο (θερμοκρασία δωματίου) και το σιρόπι καυτό. Εδώ σας δίνουμε τη συνταγή για να ετοιμάσετε εύκολα και αποτελεσματικά το τέλειο σιρόπι για την διαδικασία του σιροπιάσματος των μελομακάρονων.

Σιρόπι για μελομακάρονα – Υλικά

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλούδα από λεμόνι

Σιρόπι για μελομακάρονα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Στα 3 λεπτά ακριβώς αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ώστε να πέσει ο βρασμός και ταυτόχρονα χαμηλώνουμε το μάτι στο 1/3 της έντασης.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατασαρόλα και για να διατηρηθεί καυτό το σιρόπι
  • Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα-ένα στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι.